Türi päästja alustab näljastreiki

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Reinberg
Andreas Reinberg Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viimase protestikarjena päästetöötajaid ähvardava 110 inimese koondamise vastu kuulutas Türi päästekomando ametiühingu usaldusisik Andreas Reinberg välja täna keskpäeval algava näljastreigi.

«Mina enam muid võimalusi selle asja lahendamiseks ei näe,» põhjendas ta

Postimehele

.


Äärmusliku sammu kasuks otsustas Reinberg pärast seda, kui kuulis teisipäevasel kohtumisel siseminister Marko Pomerantsi ja päästeameti juhtkonnaga, et lootus leida riigieelarvest 23 miljonit lisakrooni, mis päästeametnikke ähvardava koondamiskirve eemale juhiks, on imeväike.

Nälgimisega loodab Reinberg üldsusele selgitada, kuivõrd meeleheitlikus olukorras päästeametnikud on. «Võtsin kolmapäevast töölt palgata puhkuse ja nälgin seni, kuni see probleem leiab lahenduse,» ütles ta. « Kas see lahendus on positiivne või negatiivne, teame nädala pärast.»
Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner ütles, et Andreas Reinberg võitleb õige asja nimel, kuid ei julge väita, et tema valitud meetod on kõige parem.

Kärner selgitas, et tööl olevad päästjad peavad korralikult toituma. «Kui meeskonna vanem näeb, et mõni mees pole päris terve, saadab ta haige koju,» sõnas ta.
Kärner ei usu, et Reinbergi eeskujul ka teised päästjad näljastreiki alustavad, sest tööl käies ei tohi seda teha, aga palgata puhkust ei saa paljudele anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles