Endine Paide linnaametnik ehitas pistise eest maja

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks. Illustratiivne foto.
Altkäemaks. Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Paide linnavalitsuse planeeringu- ja ehitusosakonna endine juhataja Enno Tammekivi ehitas Pärnu linnavalitsuses töötades altkäemaksu eest maja.

Kohus karistas Tammekivi kolmeaastase tingimisi vangistusega, mis pööratakse täitmisele siis, kui ta kolme aasta jooksul sooritab uue tahtliku kuriteo. Pärnu linnavalitsus pole tema vastu kahjunõuet esitanud.
Pärnu Postimees kirjutab, et kaitsepolitsei alustas Tammekivi tegevuse uurimiseks kriminaalmenetluse 2007. aasta 2. oktoobril.

Kaks päeva hiljem hakati pealt kuulama asjaosaliste telefone, nelja kuu pärast peeti Tammekivi 12 tundi kinni ja tema kabinet otsiti enne tööpäeva lõppu läbi. 2008. aasta veebruari algul lahkus Tammekivi töölt ja Reformierakonnast, tuues ettekäändeks kehva tervise.
Seni teatakse, et linnavalitsuse ehitusteenistuse kunagine juhataja võttis aastatel 2006-2007 Teede Tehnokeskuse töötajatelt pistist ning sai vastutasuks ehitusmaterjale ja sanitaarseadmeid. Tegelikult ehitas Tammekivi endale kogu maja üles, võttes pistist nelja firma töötajatelt.

Pärnu rannapromenaadi ehitustööd, Rüütli tänava ümberehitus, Lennuvälja tee remont, igakevadine tänavaaukude lappimine, Riia maantee ümberehituse omanikujärelevalve ja paljud muud objektid - nende kõigi eest anti Tammekivile pistist. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles