Ehitusseisak suretab saekaatreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Prääma teel asuva osaühingu Invester tootmisjuht Vallo Pleesi kontrollib valmistoodangu kvaliteeti.
Paides Prääma teel asuva osaühingu Invester tootmisjuht Vallo Pleesi kontrollib valmistoodangu kvaliteeti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Väiksemad saekaatrid on lõhkise küna ees: ehitusmaterjalide hind on nii madal, et toota ei tasu, aga odava hinnaga palki varuda ei saa, sest käiberaha pole.


Türi ja Kolu vahel asuv Looritsa saekoda on müünud saematerjali peamiselt ehitusettevõtetele. Et ehitusturg on kokku kuivanud, napib tööd ja tellimusi ka saekojal. «Materjali hind on küll odav, aga ikka ei osteta, sest inimestel raha pole ja ehitusturg seisab,» kurtis saekoja juhataja Toivo Kukk.

Neljale mehele on Kukk siiani ikka tööd leidnud, aga kardab, et talvel läheb olukord hullemaks.
Jutud sellest, et odavuse tõttu ei taha metsaomanikud palki müüa, lükkas Kukk ümber. «Müüvad küll, eks nad lepi madalama hinnaga,» lausus ta.
Kuke meelest oleks saekojal mõistlik praegu palki varuda, aga selleks pole käiberaha.

Türi valla Raismiku talu väike saeveski saab toorainet oma mitmekümne hektari suurusest talumetsast.
Suvel tuli saeveskist lauamaterjali Mäo ümbersõidu müraseina ehitamiseks ning natuke sarika- ja aiamaterjali, viimasel paaril kuul pole taluperemees Jüri Rõõmusaar saeveskit tööle pannudki. «Asi on kurb,» tunnistas ta. «Hinnad on nii all, et tootmine ei tasu ennast lihtsalt ära.»

Rõõmusaar ütles, et on igaks juhuks natuke palki teinud, aga et nõudlus materjali järele on nii väike, ei hakka ta enam ilma kindla tellimuseta metsa raiumagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles