Logopeed peletab pisikuid küüslaugukeega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide gümnaasiumi logopeed Barbi Valdmann tuli täna kooli, kaelas küüslaugukee, millest ta loodab abi haiguste peletamisel.

Valdmann lausus, et esimene tund kirtsutasid lapsed tema läheduses nina ja kaebasid haisu üle, kuid keskpäevaks enam selliseid kommentaare ei tulnud.
Valdmanni meelest on kool selline koht, kus lihtsalt liigub nii palju erinevaid inimesi ja on suur oht jääda haigeks. «Küüslaugu lõhn on nii vänge, et tapab pisikuid,» lisas ta.

Valdmann käis nädalavahetusel ka kodus ja väljas ringi küüslaugukeega, kuid nüüd tahab kandmise lõpetada, sest mees jäi haigeks ja pisikuid on kodus nagunii palju.

Valdmann tunnistas, et küüslaugukeed teha polnud talle uus asi, sest ta on kogu elu seda võimalust kasutanud. «Kui laps on haige, panen talle ja endale kee kaela,» lausus ta. «Arvan, et see komme on lapsepõlvest pärit.»

Kusjuures kaelakee näeb Valdmanni meelest ka kaunis välja. «Üks kolleeg küsis täna, kas olen selle ilusa ehte ise teinud, ega saanud aru, et see on küüslaukudest,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles