Paides valmib Eesti suurim piparkook

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparkook
Piparkook Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

5. ja 6. detsembril Paides peetava jõululaada ajal valmib kahe küpsetusvõitluse ajal suurim piparkoogisüda ja selgub parim jõulukeeks.

Jõululaada korraldustoimkonna liige Edith Tänavots ütles, et piparkoogivõistlusest on oodatud osa võtma kooli- ja lasteaiapered, sõpruskonnad, perekonnad ja üksikpagarid, kes peaksid oma piparkoogisüdamed tooma Paide spordihalli detsembri algul. «Spordihallis moodustame küpsetatud südmepiparkookidest tõenäoliselt Eesti suurima piparkoogisüdame,» lausus ta.
Pärast suure piparkoogi valmimist viiakse see keskväljakule, kus 6. detsembril kell 14 algab suur piparkoogisöömine.

Eestimaa parima jõulukeeksi võistlusel tuleb küpsetamissõpradel 5. detsembri keskpäevaks Paide raekotta tuua ehtne jõulukeeks, mis on valmistatud kas iidse ja järeleproovitud või lausa päris uue retsepti järgi.
Võistlevate keekside näitus seatakse 5. detsembril üles raekotta. 6. detsembril kell 12 algab seal jõulukeekside maitsmine, kus selgub nii paidelaste kui ka Paides oma iga-aastast üleilmselt konverentsi pidavate jõuluvanade lemmikkeeks. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles