Talu algupärane meeait pääseb ajahambast

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala Puu TÜ töömees Innar Nuiamäe peab meeaida ülesladumise juures oluliseks vanad palgid uuesti kokku sobitada.
Põhjala Puu TÜ töömees Innar Nuiamäe peab meeaida ülesladumise juures oluliseks vanad palgid uuesti kokku sobitada. Foto: Kristo Kivisoo

Eelmisest nädalast on muinsuskaitsealuses Tammsaare-Lõuna talus tegutsemas jälle Põhjala Puu TÜ, seekord ennistamas talu vanimat ja kõige kehvemas seisus olnud ehitist –  meeaita.

Üleeilseks oli Põhjala Puu töömees Innar Nuiamäe koos abilise Urmas Harjusega jõudnud meeaida palkhaaval lahti võtta ja hakata hoonet uuesti nii-öelda üles laduma. «Mis viga oleks nullist üles panna, aga  siin on kõige olulisem vanad palgid jälle kokku sobitada, eelmised seinad määravad selle,» selgitas ta.

Et kõik ikka klapiks ja iga palk oma kohta tagasi satuks, on ta eelnevalt algupärased palgid ära märgistanud, aga esimesed kolm ringi uutega välja vahetanud. «Võtsime aida lahti, ei saanud üles tõsta, kolm ringi palke oli maa sisse vajunud ja vundament täitsa läbi,» põhjendas talu peremees Pearu Vaaderpall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles