Imavere kooli fuajees ujuvad kuldkalad

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere põhikoolis on akvaariumi ees pink, millel istudes võib mugavalt jälgida kolme kuldkala tegemisi 250liitrises kodus.
Imavere põhikoolis on akvaariumi ees pink, millel istudes võib mugavalt jälgida kolme kuldkala tegemisi 250liitrises kodus. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Neljapäeval istusid Imavere põhikooli õpilased fuajees, nina vastu klaasi, ja jälgisid tähelepanelikult, kuidas akvaariumiga tutvub kolm kuldkala, kes kohanesid uue koduga esimest päeva.

Kooli juht Raivo Tamm selgitas, et tema oli ammu mõelnud, et koolis võiks olla akvaarium, kuid seni on olnud olulisemaid kohti, kuhu raha kulutada.

Tänavu sai heakskiidu noorsootööspetsialist Reima Nõmmiku eestvedamisel tehtud kavand, kuhu oli kirjutatud akvaariumi ost.

250-liitrine akvaarium jõudis kooli augusti lõpul, aga kalad alles kolmapäeval. Tamm selgitas, et  toomine venis, sest kalad pidid läbima ravikuuri.

Kogu komplekt läks Tamme andmetel maksma 8000 krooni.

Imavere valla noorsootööspetsialist Reima Nõmmik selgitas, et sel aastal oli avatud noortekeskustel esimest korda võimalik huvikeskuste juhtide kogult taotleda toetust loodusringide tarvis. Kokku tuli toetust 40 000 krooni, omaosalusena lisandus veel 4000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles