Toitumiskampaania õhutab sööma puu- ja köögivilju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile alustas Tervise Arengu Instituut (TAI) igasügisest toitumiskampaaniat, mis seekord kutsub inimesi sööma puu- ja köögivilju.

TAI direktor Maris Jesse ütles, et toitumine on otseses seoses tervisega ning puu- ja köögiviljade tarbimine on lihtsaim ja sageli odavaim viis tervisesse panustada. «Tervist hoida ja tervislikke toitumisharjumusi meelde tuletada on majanduslanguse ajal veelgi suurema tähtsusega, et majanduslangusega ei kaasneks tagasilööki ka Eesti inimeste tervisele ja töövõimele tulevikus,» selgitas ta.


Suurem osa Eesti elanikest sööb vähem puu- ja köögivilju kui oma tervise hoidmiseks kasulik on. Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringu järgi sööb värskeid köögivilju 20% täiskasvanutest kuuel-seitsmel päeval nädalas, 34% ühel kuni kahel päeval nädalas ja 19% mitte kordagi. Puuviljade ja marjade söömisega on olukord veidi parem, kuid ka siin jääb tarbimine soovitatavale alla.


Heale tervisele vajalik kogus puu- ja köögivilju on vähemalt viis portsjonit päevas. Üks portsjon on umbes 100 grammi ehk väike peotäis ning lisaks värsketele puu- ja köögiviljadele kuuluvad sinna hulka ka külmutatud, kuivatatud ja konservitud viljad ning mahlad.


Kampaania alus on toitumisveebileht www.toitumine.ee, mille teave põhineb riiklikel toitumissoovitustel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles