Paide linnajuhid: Reformierakond pole Paides teretulnud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid tõid oma valimisnimekirja Paide Raekotta grillahjuks ehitatud sapakaga. Sotside siinne juht Kulno Klein on koos Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica liiduga seda meelt, et Reformierakonnal pole Paide võimuliitu asja.
Sotsiaaldemokraadid tõid oma valimisnimekirja Paide Raekotta grillahjuks ehitatud sapakaga. Sotside siinne juht Kulno Klein on koos Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica liiduga seda meelt, et Reformierakonnal pole Paide võimuliitu asja. Foto: Tiit Reinberg

Kolme Paides võimul oleva erakonna juhid saatsid Järva Teatajale pöördumise, kus mõistavad hukka Reformierakonna poliitika Paide linnas.

Pöördumine:


Tõnis Kõivu blogisse kantud ja Järva Teatajas avaldatud valuline mõttelend näitab paremini kui miski muu praeguse Paide valitsuskoalitsiooni ja Reformierakonna mõttemaailma erinevust.

Paide koalitsioon ei seisa koos mitte kellegi hirmust ega armust, vaid sellepärast, et Keskerakonda, Isamaa ja Res Publica liitu ja Sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluvad inimesed on seljad kokku pannud ja tahavad tõsimeeli kodulinnast teha elamisväärse koha. Ilma intriigideta.

Viimased neli aastat on näidanud, kui edukalt võib hea tahtmise, vastastikuse usalduse ja koostöö õhkkonnas Paide linna arendada. Kahjuks suudab Reformierakond ausust, tasakaalukust ja koostööd näidata ainult suurtel valimisplakatitel.
Paides on kõik erakonnad kunagi olnud Reformierakonna partnerid ja teavad, et nende juhtide siirus on teeseldud ja võlts. Meil on selle pärast kahju.

Teame, et ka nende ridades on tublisid ja võimekaid inimesi, kelle pühendumist Paide edendamisele segab erakonna kohalike liidrite peale surutud poliitiline kultuuritus, kus eesmärk pühendab abinõu. See on ka peamine põhjus, miks ei ole Reformierakond seni teretulnud Paide valitsuskoalitsiooni.

Meie arvates on Paide linna inimestel õigus juba enne valimisi teada, et praegusel koalitsioonil on soov koos Paide linna arengu nimel edasi tegutseda. Me ei häbene seda, et peaksime alles pärast valimisi kaarte
avama. Reformierakond eelistaks muidugi valimistepäeva järgsel ööl võimule pääsemiseks nelja silma all tagatoas sobinguid sõlmida, aga selline poliitiline kultuur on Paides pankrotis.

Praegune koalitsioon ei jaga linna haldusalas ametikohti parteipiletite järgi. Veel neli aastat tagasi oli täiesti iseenesestmõistetav, et vastutavad ametikohad täideti reformierakondlastega. Oleme seisukohal, et
Paide arengu seisukohalt on inimese ametialased oskused ja juhivõimed olulisemad kui poliitilised veendumused või ustavus erakonnale.

Praeguse koalitsiooni kokkulepe jätkata koostööd ka peale valimisi ei kätke ametikohtade jaotust, vaid koos jätkamise põhimõtteid. Nii et siin on Tõnis Kõiv järjekordse teadliku valega välja tulnud.
Linnavalitsuse kooseisust personaalselt on põhjust rääkida ikkagi siis, kui valijad on 18. oktoobril oma hinnangu erakondadele andnud ja selge, kui tugeva mandaadi üks või teine erakond on saanud.

Ants Hiiemaa
Paide linnavolikogu esimees
Isamaa ja ResPublica Liit

Aivo Toomistu
Paide linnavolikogu aseeesimees
Koalitsiooninõukogu esimees
Keskerakond

Kulno Klein
Paide linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees
Sotsiaaldemokraatlik erakond

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles