Selgusid hariduspreemiate laureaadid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Tammela koos  oma õpilastega.
Ülle Tammela koos oma õpilastega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna Roosna-Allikul olnud Järvamaa hariduspreemiate kätteandmise tseremoonial ja õpetajate päeva tähistamisel selgusid maakonna hariduspreemiate tänavused laureaadid.

Järvamaa aasta õpetaja

tiitli pälvis Türi gümnaasiumi õpetaja Ülle Tammela.


Tammela möödunud õppeaasta olulisemad saavutused on kolm üle-eestilise ainekonkursi esikohta. Võit tuli algklassiõpetajate konkursil «Esitlused», e-portfoolio konkursil ja kehalise kasvatuse aineõpetajate konkursil kodulehe «Akrobaatika» valmistamise eest.
Samuti on Ülle Tammela korraldanud ja läbi viinud kavandid «Õpin mängides ja mängin õppides» ja «Sirguvad tähekesed».

Lisaks on Tammela juhendatavad võistkonnad saanud auhinnakohti konkurssidel ja võistlustel nii maakonnas kui ka üle Eesti eesti keeles, kunstiõpetuses ja kehalises kasvatuses. Ta on ellu kutsunud huvitavate kohtumiste klubi, mille viimane külaline oli Erika Salumäe.

Aasta õpetaja nominendid olid Margit Arro, Raina Tammeriik, Anne Kivimäe, Hillar Kuusik, Ulvi Tamm, Marge Kannel, Tiia Tippi, Ivi Kukk, Kaja Kraav, Jüri Leet, Helje-Jolanda Pertmann, Aili Meier ja Tiiu Uljas.

Parimaks nooreks õpetajaks nimetati Paide gümnaasiumi informaatikaõpetaja ja raamatukogu juhataja Ele Priidik.

Priidik on T.O.R.E laienduskoolituse korraldaja ja läbiviija. Lisaks sellele on ta tutvustanud oma kooli noortele Euroopa Noored programmi, olnud üle-eestilise tugiõpilaste suvekooli «Anna endast parima» grupijuht aastatel 2007-2009, osalenud rahvusvahelises noorsooprojektis «Our Art - Youth Exchange» Ungaris, osalenud täiendkoolitusel «Think and Act» Portugalis.
Ele Priidik on olnud koolitaja suhtluskoolitusel Kolga ja Keila noortekeskuses, maakonna noorte infomessi «Vaba aeg = minu aeg» algatus- ja korraldusliige, suurürituse «MoeP.A.R.K» korralduse abistaja, Paide gümnaasiumi filmiõhtu algatus- ja korraldusliige.

Noore õpetaja preemia nominendid olid Marju Mändmaa, Kaarel Kallas ja Pille Kirsi.

Klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia võttis vastu Paide Sookure lasteaia õpetaja Külli Mõtsla, kellel on pedagoogilist staaži 23 aastat.
Mõtsla on pidevalt kursis muutustega alushariduses, ta loeb palju erialakirjandust ja osaleb aktiivselt lasteaia arendustöös. Kolleegide hulgas on Külli Mõtsla hinnatud kui tugev pedagoog ja hea sõber. Ta on läbinud mentorikoolituse ning pakub noortele õpetajatele tuge ja nõustamist.

Mõtsla on kirjutanud lasteaia pidude stsenaariume ning osalenud paljudes näidendites, tema tegevused rühmas on huvitavad ja eesmärgistatud.

Nominendid olid Mare Neemelo, Anu Arulepp, Helle Suurkivi, Esti Leinart, Siiri Sitska, Kersti Liivak, Siiri Paal ja Signe Jõerand.

Elutöö preemiaga tunnustati Viivi Paimetsa, kes töötab õpetajana aastast 1951.
Paimets õpetab tütarlastele käsitööd ning elu- ja olustikuõpetust Päinurme internaatkoolis. Lisaks õpetajatööle on Viivi Paimets aktiivne nii oma koolis kui ka maakonnas, ta on osalenud kooli arengukava koostamises ja juhendab tütarlaste käsitööringi.
Iga õppeaasta lõpus korraldab õpetaja Paimets õpilastööde näituse, tema juhendusel valminud töödega on õpilased pälvinud kiitust nii maakonnas kui ka üle-eestilistel näitustel.

Viivi Paimets on osalenud käsitööraamatute koostamises, tegelenud Kareda valla kodu-uurimisega, aastatel 2000-2005 on ta korraldanud Põltsamaal isikunäitusi.

2004. ja 2006. aastal on Viivi Paimets tunnustatud maakonna käsitöömeistriks. Käesoleval ajal juhendab Paimets Kareda ja Koigi valla kangakudumisringi.

Nominendid olid Aino Linnas, Veljo Eensoo, Elle Raudsepp, Veera Vassiljeva, Elle Tuisk, Reine Otsla, Malle Salk, Riina Kuusik, Maie Soomre ja Katrin-Ines Kotkas.

Laureaaditunnistusega kaasneb rahapreemia. Preemiafond on 34 000 krooni, aasta õpetaja ning klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia on 8000, noore õpetaja preemia 6000 ja elutöö preemia 12 000 krooni. Preemiatest arvutatakse maha tulumaks.

Järvamaa hariduspreemiatele saabus 38 taotlust. Aasta õpetaja preemiale kandideeris 14, noore õpetaja preemiale 4, klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemiale 9 ning elutöö preemiale 11 inimest.
Oma õpetajaid ja haridustöötajaid esitas tunnustustele seitse omavalitsust, enim taotlusi tuli Paidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles