Töötajad andsid hääbunud tootmisele uue hoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palkmajade ehitaja Brander Grupp likvideeriti, ei võtnud majaehitajad Miko Liivamägi (vasakul) ja Margus Schmidt end töötutena arvele, vaid hakkasid üles ehitama oma ettevõtet ja rakendavad oma oskusi nüüd Westbygg`i nime all.
Kui palkmajade ehitaja Brander Grupp likvideeriti, ei võtnud majaehitajad Miko Liivamägi (vasakul) ja Margus Schmidt end töötutena arvele, vaid hakkasid üles ehitama oma ettevõtet ja rakendavad oma oskusi nüüd Westbygg`i nime all. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Veel enne Brander Grupi likvideerimisotsust lõid seal palkmaju ehitanud mehed oma ettevõtte, puhusid hääbunud tootmisele samade oskuste ja tööriistade ning sama edasimüüjaga uue hoo sisse ja peavad laienemisplaane.

Aprillis, kohe pärast pankrotimenetluse algatamist, lõid Brander Grupis maju ehitanud Miko Liivamägi ja Margus Schmidt uue ettevõtte, osaühingu Westbygg. «Mõte, et teeme maju edasi, tuli kohe, ühtki muud valikut pähe ei tulnudki,» tunnistas Schmidt.
«Tuleb lihvida neid oskusi, mis sul juba on,» lisas Liivamägi.

Vastsed ettevõtjad rentisid kaarhalli Mäo keskuses, ostsid endisest töökohast üles tööriistad ja said kinnituse, et Brander Grupiga edasisest koostööst keeldunud norralastel on huvi uue ettevõttega kaupa teha.

Nüüd läheb Norra poole teele juba kolmas Westbyggi palkmaja.

Liivamäe ütlust mööda kulub ühe sajaruutmeetrise maja tegemiseks peaaegu kaks kuud. «Kõik on käsitöö, meie tööriistad on peitlid, haamrid ja Norra kirved,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles