Ootamatu kohtumine ehmatas karul ja mehel kõhu lahti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Et Järvamaal müttab ringi ligi 80 karu, ei pruugi metsaskäik piirduda vaid käpajälje nägemisega.


Ühel välismaa vanahärral olnud Imavere kandis üsnagi ootamatu kohtumine karuga. Nimelt tahtnud Mati Hõbemäe Eistvere jahimaja külastaja loomast pilti teha.


Oli mai lõpp ja karude jooksuaeg, mis tähendab, et neid vantsib metsas ringi üsna palju. Et too härra pelgas looma ja soovis olla ohutus kohas, viis Hõbemägi ta jahipukki.

Enne pärinud härra Hõbemäelt, kas karu võib talle pukki järele ronida. Hõbemägi rahustanud ta maha ja öelnud, et siis peab karu ikka äärmiselt näljane olema.
Külaline saanud natuke pukis istuda, kui ta juba ähmi täis olles helistanud Hõbemäele, et karu oli teda rünnanud, ja soovinud jalamaid tagasi tulla. «Asi oli nii, et ta läks pukki, istus seal ja hakkas sööma šokolaadi ning lähedal olnud kahe-kolmeaastane karu kuulis mingit krabinat,» selgitas ta.

Uudishimulik karu roninud siis puki kõrval kasvava puu otsa ja ühel hetkel, kui mees parasjagu kommi sõi, vaadanud pukiaknast sisse.
Ehmusid nii karu kui ka mees. «Mehel olid püksid täis ja karul oli puualune vedelat täis,» lisas Hõbemägi.
Imavere piirkond on üks Järvamaa karurikkamaid kohti. Seega pole ka imestada, et juuli keskel jäi Hõbemäe metsakaamera ette üks noor karu vilja nosimas (vaata pilte).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles