Paide Vallimäel tulid ilmsiks maa-alused käigud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Eidemiller osutab Vallimäe Tallinna tänava poolsel küljel paiknevale käigule, mis võiks tema hinnangul tugeva klaasi all linnusekülastajatele eksponeeritud olla.
Rainer Eidemiller osutab Vallimäe Tallinna tänava poolsel küljel paiknevale käigule, mis võiks tema hinnangul tugeva klaasi all linnusekülastajatele eksponeeritud olla. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Möödunud kolmapäeval ilmusid Paide Vallimäe ümberehitustööde käigus maapõuest nähtavale seni teadmata olnud linnusekäigud, rahapuudus takistab leidu uurimast.

Paide Vallitorni juhataja Jaak Salmar teadis öelda, et kui pooljuhuslik avastus leiab kinnitust, on see oma vanuse tõttu harukordne mitte ainult Eestis, vaid ka Läänemere-äärsetes riikides ja Skandinaavias.
Salmari hinnangul on arheoloogiliste väljakaevamiste  tegemine nüüd ainuõige ja hädavajalik samm. Ehitustööde ajal Vallimäel järelevalvet tegev arheoloog Peeter Piirits ütles, et kuigi samasuguseid bastione esineb paljudes keskaegsetes linnustes, on Paide kaitsetornid erakordsed seetõttu,  et need on aja jooksul muutumatuks jäänud. 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles