Isa lubas Tallinn-Tartu maanteel sõiduautot juhtima 11-aastase poja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Isa lubas laupäeva õhtupoolikul tihedal liiklusega Tallinn-Tartu maanteel sõiduautot juhtima 11-aastase poisi, et ise kõrvalistmel väsimust välja puhata.


Laupäeva kella 18 ajal peatus Paide vallas Tallinna-Tartu maantee 85. kilomeetril sõiduauto Peugeot 807 paarkümmend meetrit enne politseisõidukit ning kõrvalistuja kohalt väljus mees, kes suundus juhi kohale, juhi uksest kedagi aga ei väljunud ning auto jätkas sõitu. Politseipatrull otsustas seda autot kontrollida. Sõidukis viibis veel peale juhi kõrvaistuja kohal üks poiss.
Sõiduki juht, 40-aastane mees tunnistas üles, et 11-aastane poeg oli sõidukit juhtinud alates Harju maakonnast Koselt ning Paide vallas Kükital politsei vaateväljas suundus poiss kõrvalistmele ja sõitu jätkas tema. Mees selgitas, et tundis väsimust ja otsustas puhata ning mitte rohkem sõita. Kuna sõidukis kaasreisijana sõitev poeg on tehnikahuviline, tegi poiss ettepaneku aega mitte raisata ja ise edasi sõita.
Politsei määras mehele sõiduki juhtimise üleandmise eest juhtimisõiguseta isikule väärteomenetluse korras karistuseks rahatrahvi. Mootorsõidukijuhist väikemehega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

Paide politseijaoskonna korrakaitsetalituse ülemkomissar Ülle Koha paneb lapsevanematele südamele, et selline vastutustundetu ja mõtlematu käitumine seab ohtu nii lapse kui ka kaasliiklejate elu ja tervise, kuna liikluseeskirju tundmata ja sõidukogemust omamata ei suuda laps aimata liikluses valitsevaid ohtusid ja kiirelt ning oskuslikult reageerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles