Aravetelased peavad vett keetma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Üleeile näitasid Aravete vee kordusproovid, et paar nädalat vett keetnud elanikud peavad seda tegema veel mõnda aega, kuna see on reostunud ja võis põhjustada kümnete inimeste haigestumist.

Pärast jaanipäeva helistasid mitmed iiveldust ja kõhulahtisust kurtnud inimesed perearst Enn Sultsile ja pakkusid, et tervisehädad on põhjustatud veest, mis lõhnab ja maitseb halvasti.

Sults helistas tervisekaitseinspektsiooni, mille ametnikud võtsid veeproovid.

Kuna esimesed proovid selget vastust ei andnud, tehti teine, mis üleeile kinnitaski, et vesi on reostunud.

Tervisekaitseinspektsiooni Järvamaa osakonna vaneminspektor Veera Eik selgitas, et kui märtsis võetud proovide tulemused olid normide piires, siis 3. juuli oma näitas, et vesi ei ole puhas. Vee mikrobioloogilised kvaliteedinäitajad olid lubatust kõrgemad ja lõhn liiga tugev.

Eik ütles, et reostuse päritolu pole veel selge. Saaste põhjuseks võib tema sõnul olla vette jõudnud pinnavesi või pumbajaama ümbrusele põllule pandud vedelsõnnik. «Vallavalitsus pakkus, et süüdi võib olla lekkiv kanalisatsioon,» lisas ta.

Kuna inimeste haigestumine langes kokku reostuse avastamisega, siis kontrollitakse, kas vesi võis seda põhjustada. Kindlalt seda praegu väita ei saa, küll aga soovitatakse inimestel vett keeta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles