Politseinikud sõidutasid sülelapse ja oma elu ohtu seadnud naise koju

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eile öösel kell 1.22 sai politsei teate, et Paide vallas Tallinna-Tartu maanteel Mäo külast Tartu poole mõlemal pool sõidutee ääres hääletab kaks helkurita inimest. Et autojuhid ei pruugi neid pimedas märgata, võib tekkida liiklusohtlik olukord.

Paide politseijaoskonna infojuht Ülle Laas teatas, et politseipatrull sõitis teadet kontrollima. Tee ääres hääletasid 36aastane ja 22aastane mees ning sülelapsega 26aastane naine.
Et pimedal maanteel jalgsi liiklejad ohutult sihtpunkti jõuaksid, andis politseipatrull neile helkurid, aga naise koos sülelapsega sõidutas koju.

Laas tuletas jalakäijatele meelde, et helkur teeb jalgsi liikleja autojuhile nähtavaks. Vaatamata valgetele ja lühikestele öödele, ei tohi pimedal ajal helkuri kandmist unustada nii valgustamata maanteel kui ka asulates, kus puudub kõnnitee.
Rippuvat helkurit tuleb kanda rõivaste külge kinnitatult nii, et see jääb keha sõiduteepoolsele küljele umbes põlve kõrgusele. Laste puhul on otstarbekam kanda helkurpaelu, sest lapsed kipuvad rippuvaid helkureid tihti kaotama. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles