Paide endine linnaametnik sai süüdistuse pistisevõtus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi
Enno Tammekivi Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas endisele Pärnu linnaametnikule Enno Tammekivile, kes on varem juhtinud Paide linnavalitsuse planeeringu- ja ehitusosakonda, süüdistuse pistise võtmises.


Süüdistuse kohaselt võttis aastail 2006-2007 Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse juhatajana töötanud Tammekivi vastutasuna ametiseisundit ära kasutades oma toimepandud tegude eest vastu erinevat vara veidi rohkem kui 600 000 krooni ulatuses, kirjutab

Pärnu Postimees

.


Olles vastutav isik ehitusteenistuse alas ja osaledes lihtmenetluse riigihangete korraldamises, valis Tammekivi välja ettevõtted, kellele saata hinnaküsitlused. Sellega tagas ta äriühingute osaluse hankes.


Riigihanked olid peamiselt seotud tee-ehitusega. Süüdistuse kohaselt muretsesid Pärnu linnalt töid saanud ettevõtete esindajad Tammekivile vastutasuks ehitusmaterjale ja sanitaartehnikat.


Pistise võtmise eest näeb karistusseadustik sanktsioonina ette kuni viieaastase vangistuse. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles