Selgusid maakonna ilusaimad kodud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja ja Alvar Kluusti Kurnukünka talu Koeru vallas
Kaja ja Alvar Kluusti Kurnukünka talu Koeru vallas Foto: Ants Leppoja

Konkursi «Kaunis Eesti kodu 2009» maakonnakomisjon valis Järvamaa aasta kauneimaks koduks Kaja ja Alvar Kluusti Kurnukünka talu Koeru vallas.

Komisjon esitab presidendile tunnustada ka korteriühistu Lilleküla Saare 1 Roosna-Allikul, Silvia ja Kaljo Pihelga kodu Paide vallas ning Ivi ja Einar Laugi kodu Türil.


Heakorrastatuimaks omavalitsuseks tunnistas komisjon seekord Koeru valla.
Komisjoni esimees, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Helle Piik ütles, et tänavu oli rohkem kandidaate kui eelmistel aastatel ja valikut teha oli raske.

Piik märkis, et tunnustuse saavad kõik konkursis osalenud. Seoses Eesti lipu 125. aastapäevaga kingib seltsing Kaunis Järvamaa neile sinimustvalge lipu ja maavanem Üllar Vahtramäe annab kätte tänukirja.
Järvamaa kauneima kodu omanikud saavad lisaks Hansaplanti kinkekaardi. «Maakonna heakorrastatuima omavalitsuse tiitel läks Koeru valda, kus on viimastel aastatel sellele valdkonnale tähelepanu suurendatud,» põhjendas Piik.
Maakonna autasud annab maavanem kätte võidupüha tähistamisel 23. juunil Amblas, president tunnustab neid augustis Saaremaal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles