Täna avab uksed T-keskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postman&Postman juhatuse liige Ragnar Põllu loodab, et sügiseks on Türi keskuse kõik rendipinnad täidetud.
Postman&Postman juhatuse liige Ragnar Põllu loodab, et sügiseks on Türi keskuse kõik rendipinnad täidetud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna hommikul kell kümme avab Türi keskväljaku ääres uksed modernne klaasfassaadiga äri- ja eluhoone, kus paikneb kümme äripinda, viis korterit ja kus esialgu hakkab kaupa või teenust pakkuma viis ettevõtet.

Keskuse esimesel korrusel pakuvad kaupa Ideaalkosmeetika ja Lahe Riideäri ning kliente teenindab Ergo Kindlustus.
Teisel korrusel on end sisse seadnud Farmeri lemmikloomakauplus ja Türi kosmeetikapood, peagi lisandub neile iluteenuste tuba.
Kolmandale korrusele on arendaja ja hoone ehitaja Postman & Postman kavandanud viis korterit. Nõudlusest olenevalt võivad ka neist ruumidest saada hoopis kontorid.

Postman & Postman osaühingu juhatuse liige Ragnar Põllu tunnistas, et vastvalminud T-keskus, mille sisekujunduses on kasutatud klaasi ja töötlemata betooni, on Türile praegu isegi liiga modernne. «Aga keegi peab ju esimene olema,» sõnas ta.
Põllu märkis, et hoone sarnaneb Rotermanni ja Fahle nüüdisaegse keskusega, kus kujunduses pole pandud rõhku mitte lateksvärvile, vaid hoone arhitektuurile.
Keskuse tõmbenumbriteks peab Põllu Ideaalkosmeetika kauplust ja Lahe Riideäri, sest Järvamaal on need kaubaketid olnud seni esindamata.

Ideaalkosmeetika kaupluste ketti omava Renalko Kaubanduse osaühingu jaekaubanduse juhataja Katrin Meiel ütles, et pudrumägesid nad ei oota, aga et Kesk-Eestis polnud veel ühtegi nende kauplust, otsustasid nad selle avada Türil. «Siin on ju Järvamaa kõige uuem kaubanduskeskus!» põhjendas ta.
Kogu valik, mida on osta Tallinna suurtest kaubakeskustest, Türi poodi ei mahu, küll on Meieli ütlust mööda müügil suurem osa bränditoodetest, mida ettevõte sisse toob.

Kas lisaks parfüümidele, juukse-, naha- ja küünehooldusvahenditele lisanduvad ka Evita Perroni juukseehted, on veel otsustamata.
Lahe Riideäri kaupleb meeste-, naiste- ja noorterõivaste ning aksessuaaridega, Türi pood on osaühingu Lahe T. P. Klubi kolmas omasugune.
Ettevõtte kaupluste juhataja Aina Henning ütles, et Türi oli igati loogiline valik – see jääb just Viljandis ja Raplas asuvate poodide vahepeale.
Aasta tagasi sulges ettevõte Pärnu kaupluse ja laieneb nüüd väiksematesse kohtadesse. Eelmise aasta septembris Raplas avatud pood on tõestanud, et edu ei sõltu linna suurusest. «Pärnus oli juba ühe inimese kohta üks pood, aga nii Raplas kui ka Türil on konkurentsi vähe,» selgitas Henning. «Rapla kaupluse käive ei jää Viljandi omale sugugi alla.»

Ärihoone projekteeris osaühing ArcSolution, ehitas osaühing Postman & Postman. Ragnar Põllu lisas, et ehituse maksumus jääb 11-12 miljoni krooni kanti. «Maja pole lihtne, see on küllalt edev ja keerulise konstruktsiooniga, aga ehitustööd on sujunud,» selgitas ta.
Võrreldes Postman & Postman Paides asuva Bermuda ärimaja arendusega on Türi projekt Põllu hinnangul igas mõttes parem, vaid ajastus on halvem.
Sügiseks loodab Põllu leida rentnikud ka praegu vabaks jäänud pindadele. «Raskel ajal kaalutakse hoolikalt, kiputakse otsustamist edasi lükkama ja tahetakse enne näha, kuidas keskus käima läheb,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles