Türil võimutsevad lõhkujad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja kultuuritööspetsialist Andris Avamere näitab laululaval vandaalide kätetööd.
Türi kultuurimaja kultuuritööspetsialist Andris Avamere näitab laululaval vandaalide kätetööd. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi on sattunud lõhkujate ja riisujate rünnaku alla, laululava on viimastel päevadel käidud rüüstamas kolmel korral ja kauplustesse on sisse murtud kaks korda.

Türi kultuurimaja kultuuritööspetsialist Andris Avamere ei mõista, mis viha on kohalikel tekkinud laululava vastu, et nad on seal mitu ööd järjest «rassimas» käinud.
Avamere sõnas, et möödunud nädala esmaspäeva öösel lõhuti ära laululava valvekaamerad. «Kes kaamerat lõhkus, polnud näha, sest nad olid hiilinud katuselt kaamerate taha ja murdnud need puruks,» selgitas ta.

Avamere lisas, et volbriööl lõhkusid kurikaelad laululava uksi ja sisustust ning naasid «tööd» lõpule viima laupäeva öösel vastu pühapäeva, mil samuti lõhkusid uksi, valgusteid, WC-poti ja hulgaliselt mööblit.
Kui palju märatsejad kahju tekitasid, pole jõutud arvutada, kuid Avamere hinnangul ulatub summa üle 50 000 krooni.
Rüüste üle vaadanud Avamere tunnistas, et pätid on laululaval kõvasti vaeva näinud, sest nii suure hulga asjade purukspeksmiseks läks tarvis tervet kampa ja selgi pidi selleks omajagu aega kuluma. «Varastatud midagi ei ole, nad tahtsid lihtsalt lõhkuda,» sõnas ta.
Avamere teada olid möödakäijad laamendamist pealt näinud, kuid ei vaevunud isegi politseisse helistama. «Ega sageli tasu pätte keelama minna, sest võid peksa saada, kuid politseisse tuleks ikka helistada,» ütles ta.
Avameret paneb nördima, et tehisjärve ranna on hõivanud pätid ja tavakodanikud ei julge peksukartuses õhtuti sinna jalutamagi minna.

Viimase aja sündmuste põhjal väidab Avamere, et Türil on kujunemas probleemiks kuritegevus, mille vastu peavad ühiselt seisma nii kohalik omavalitsus, politseinikud kui ka linlased.
Lisaks laululava rüüstamisele ja poodidesse sissemurdmistele on Avamere teada linnas toime pandud väiksemaidki lõhkumisi. «Eesti Posti postkast lennutati näiteks purskkaevu,» lisas ta.
Paide politseijaoskonna korrakaitsetalituse ülemkomissar Ülle Koha tunnistas, et Türil koguneb esimesel võimalusel turvalisuse komisjon, kus omavalitsuse, turvafirmade ja politsei esindajad arutavad, kuidas kujunenud olukorda lahendada.

Koha tunnistas, et juhtunule ühest selgitust ei pruugigi olla. «Möödunud kevadel oli sama probleem Paides,» lisas ta.
Ka Koha kutsus inimesi üles korrarikkumistest kohe politseinikke teavitama.

TEAVE
* 27. aprilli öösel lõhuti ära Türi laululava turvakaamerad.
* 30. aprillil kell 00.52 on Türil tungitud Kalevi tänava kauplusse ja varastatud alkohoolseid jooke.
* Ööl vastu laupäeva on Türil Viljandi tänavas katki löödud kaupluse aken ja varastatud alkoholi. Kahju on 3500 krooni.
* Ööl vastu reedet ja pühapäeva on sisse tungitud Türil laululava ruumesse, kus on ära lõhutud uksed, laelambid ja WC-poti prilllaud.
Allikas: Politsei  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles