Majandusmagistrid soovitavad Ambla vallal panustada motosporti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete moto- ja vabaajakeskus
Aravete moto- ja vabaajakeskus Foto: Tiit Reinberg

Nädalavahetusel oli Aravete motokeskuses klubi Majandusmagister ja «Minu Eesti» mõttetalgute heategevuslik ajurünnak, kuidas parandada Ambla valla konkurentsivõimet.


Mõttetalgutel osales üle 20 majandusmagistrandi ja -magistri. Samuti Ambla vallavanem Alari Kirt, volikogu esimees Vello Teor, arendusnõunik Merike Koov, kultuurikeskuse juhataja Arlet Palmiste ning ettevõtjad Kristjan Sommer ja Anu Valdma.
Paljud ajurünnakus osalenud on ka «Minu Eesti» mõttetalgute talgujuhid.

Ajurünnaku moderaatori Tarmo Koppeli ütlust mööda ajendas Ambla vallas mõttetalguid korraldama klubi Majandusmagister soov panustada Eesti regioonidesse oma teadmiste ja kogemustega. «Oleme saanud hea hariduse ja peame oma kohuseks seda Eestile ka tagasi anda,» selgitas ta. «Seekord otsisime lahendusi Ambla valla peaprobleemidele.»
Koppel lisas, et ka on peamiselt Tallinnas elavatele ja töötavatele magistrantidele ajurünnak tähtis koht, kus saada ülevaade, kuidas toimib majanduselu väljaspool Eesti tõmbekeskusi.

Ajurünnakust osavõtjad järeldasid, et Ambla vallal puudub praegu omanäolisus, millega ülejäänud Eesti valdadest eristuda, ning pakkusid välja mitmekülgseid ideid, kuidas Ambla valla eluolu parandada.
Teiste seas tunnustasid nad Toomas Lemmingu tööd Ambla valla pärandkultuuri objektide kaardistamisel (üle 300 objekti). Magistrid leidsid, et neid objekte saaks edukalt ära kasutada pakett-ekskurssioonide korraldamiseks, mida turustada nii sise- kui ka välisturistidele.

Magistrite hinnangul väärivad esiletõstmist juba praegu Ambla vallas tegutsevad Aravete motoringrada ja Aniste krossirada. Magistrid soovitasid võimalusi laiemalt teadvustada, et suurendada radade kasutust ja kujundada Amblast üks Eesti motospordikeskusi.
Seda toetaks ka tehnikakallakuga klasside avamine Aravete keskkoolis.

Klubi Majandusmagister alustas heategevuslikke ajurünnakuid 2003. aastal. Aastate jooksul on magistrid külastanud Vinni, Imavere, Lohusuu ja Kanepi valda.
Klubi Majandusmagister ühendab rohkem kui 500 Tallinna tehnikaülikooli magistrantuuris õppivat või õppinud inimest.
Klubi eesmärk on propageerida taseme- ja täiendusõpet ning elavdada akadeemilist suhtlemist ja sportlikke tavasid. Klubi alustas tegevust 2001. aastal. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles