Muuseum võib leivad ühte kappi panna kultuurikeskusega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kultuurikeskus. Pildil direktor Ülle Müller.
Paide kultuurikeskus. Pildil direktor Ülle Müller. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa muuseumi ja Ajakeskuse Wittenstein ühinemisplaanist ilmselt asja ei saa, nüüd on päevakorral uus mõte liita muuseum hoopis Järvamaa kultuurikeskusega.

Paide linnavolikogu esimees Kersti Sarapuu ütles, et nii tema kui Ajakeskuse Wittenstein juhatus ja nõukogu on Järvamaa muuseumiga ühise sihtasutuse loomise suhtes skeptilised.

Sarapuu on teinud ettepaneku moodustada ühine sihtasutus hoopis Paide kultuurikeskuse ja Järvamaa muuseumi alusel. «On ju muuseumi park ja hoone sünergiliselt seotum just kultuurikeskusega, saab paremini välja panna museaale, eksponeerida neid mõlemas hoones, kultuurikeskus teha oma üritusi muuseumi ruumidesse,» põhjendas ta.

Sarapuu loodab muuseumi ja kultuurikeskuse liitmise kaudu riigilt suuremat tuge ka kultuurikeskuse investeeringute tarvis. Et tegemist on Paidele olulise teemaga, hakkavad seda arutama linnavolikogu komisjonid.

Sarapuu on muuseumi ja kultuurikeskuse ühinemisplaani tutvustanud kultuuriministeeriumis, kus tema hinnangul kantsler Siim Suklesele mõte väga meeldis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles