Arstide streik võib minna järvalastest mööda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla kirurg Mihhail Feštšin streigi pärast skalpelli käest ei pane, sest patsiendid peavad tema vastuvõtule pääsuks niigi kaua ootama.
Järvamaa haigla kirurg Mihhail Feštšin streigi pärast skalpelli käest ei pane, sest patsiendid peavad tema vastuvõtule pääsuks niigi kaua ootama. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

«Ma tunnen ja armastan oma patsiente ega saa nende lootusi petta!» põhjendas kirurg Mihhail Feštšin, miks tema streigist osa ei võta. Töö peatamisest pole seni teatanud ka ükski tema kolleeg Järvamaa haiglas.

Mihhail Feštšin ütles, et osa patsiente peab tema vastuvõtule pääsu ootama kuni aasta ja streigi tõttu lükkuks vastuvõtt veel teadmata ajaks edasi, aga seda tema südametunnistus ei luba.

Feštšini selgitusel on suurtes haiglates palju arste ja seal streik patsientide järjekordi nii segamine ei löö kui Paides, kus tööl on kõigest kolm-neli kirurgi. «Kas meie siin Paides streigime või mitte, ega see palju midagi mõjutaks, määravaks saab ikka, mida tehakse Tallinnas ja Tartus,» lausus ta.

Feštšini teada pole Järvamaa haiglast arste Soome suurema palga järele läinud just palju. Et rohkem teenida, tehakse ületunde, mille eest saab lisatasu.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et temale pole veel teatatud, et mõni töötaja plaaniks streikida, kuid teada­andmisega on veel ka aega. «Tahaks loota, et streiki meil ei tule,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles