Fotolugu vajab mõõgakangelasi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõõgavendade ordu rüütlid.
Mõõgavendade ordu rüütlid. Foto: Repro.

Eile oli Paide gümnaasiumis Iiri kultuuriklubi eestvedamisel casting, millega klubi otsis osalisi loodavasse fotolavastusse «Paide lugu».

Üks julge, kes sättis end kaamera ette ja kuulas Iiri klutuuriklubi eestvedaja Robert Kallasmaa nõuandeid, kuidas paremini kaadrisse jääda, oli IX klassi õpilane Lisbet Pall (pildil).

Lisbet avaldas, et näitlemine ja esinemine pole talle võõras, sest on varem kaasa teinud Viisu näiteringis ja osalenud koolinäidendis.

Casting’ud olid vahetundide ajal ja Robert Kallasmaa hinnangul oli laste huvi suur. Nii mõnigi näitlejahakatis pidi siiski pettuma, kui rõngassärki kanda ja mõõgavõitlust pidada ei lastudki. Kallasmaa selgitas, et see on casting’u esimene voor, kus pildistatakse üles tüüpe. «Järgmise nädala jooksul annan teada, kes neist pääseb teise vooru,» lausus ta. «Siis on ka kostüümiproovid ja lisaks tuleb kaamera ees näidata veidi näitlemisoskust.»

Iiri kultuuriklubi eestvedaja Robert Kallasmaa selgitusel on kogu ettevõtmise eesmärk valmistada fotolavastusel põhinev brošüür. «Selline veidi koomiksilaadne kajastus 14. sajandil, täpsemalt jüriöö ülestõusu ajal Paides aset leidnud sündmustest,» täpsustas ta. «Loos puudutame ka nelja kuninga teemat, aga veidi teisest vaatepunktist, kui me seni teadnud oleme.»

Kallasmaa kinnitusel on jüriöö ülestõusu kohta raamatutest loetu veidi puudulik – tegemist polnud talurahva ülestõusuga, vaid tolleaegsed sündmused olid selgelt poliitilise tagamaaga.

Millal brošüür valmib, Kallasmaa avaldama ei kiirustanud. «Kindlat tähtaega pole, teeme asju samm-sammult,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles