Järvamaa asub Ambla eest võitlusse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tapa valla kõrval tahab Ambla vallale liitumisettepaneku teha ka Albu vald. Ühe võimalusena võib Ambla vald jagunedagi kahe nii-öelda kosilase vahel.

Albu vallavolikogu esimees Jüri Kommusaar tunnistas, et volikogu pole liitumisettepanekut veel ametlikult arutanud, kuid volinikud on teemaga tegelenud.
Kommusaare meelest on üks võimalus, et kui Ambla valla Tapa valla poolsed elanikud soovivad sealse omavalitsusega liituda ja Albu-poolne kant nendega, läheks rahva soovi järgi vald pooleks.
Kommusaare teada pole ajalooliselt selles midagi uut, sest osa Ambla valla külasid on kunagi Albu vallale kuulunud.
Rahva sõna peab maksma


Ambla vallavanem Rait Pihelgas ütles, et õhus on sada võimalust, alustades sellest, kui jätkata nii, et vald jaguneb mitme ühinemisettepaneku tegija vahel. «Kõige tähtsam on saada selgeks, mida me liitumisest võidame,» lisas ta.
Pihelgas selgitas, et praegu on päevakorral otsida, kes analüüsiks ühinemise häid ja halbu külgi. Kui analüüs aasta lõpuks valmib, on järgmine samm küsida tuleva aasta algul inimestelt, mis nemad sellest arvavad.


Nelja suure erakonna Järvamaa juhid kinnitasid Järva Teatajale, et kui Ambla vallavolikogu hakkab vaagima, kas liituda Tapa vallaga või mitte, peab otsus tuginema kohalike elanike arvamusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles