Muusika leevendab pingeid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikateraapias osalemine kliendilt varasemat pillimängukogemust ei eelda, kinnitab muusikaterapeut Alice Pehk.
Muusikateraapias osalemine kliendilt varasemat pillimängukogemust ei eelda, kinnitab muusikaterapeut Alice Pehk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui stress rõhub, aga sõnu tundeid väljendada napib, on abi muusikateraapiast. See sobib ka inimestele, kes usuvad end täiesti ebamusikaalsed olevat, kinnitab muusikaterapeut türilane Alice Pehk.

Mis on muusikateraapia? On see muusika kuulamine või musitseerimine?


Kasutatakse nii üht kui ka teist. Mõnele kliendile sobivad rohkem kuulamise ja teisele muusika tekitamisega seonduvad tegevused.
Muusika saatel lõdvestumine võib olla küll teraapia üks osa, aga mitte põhiline. Paljud arvavadki seda, et muusikateraapia põhineb üksnes mingi muusika kuulamisel, sest sellel muusikal on mingi toime, mis kuulamisel avaldub.
Muusikateraapia pärisosa on aga musitseerimine, muusikaterapeudil on ka need spetsiifilised oskused, kuidas ta saab klienti suunata isegi siis, kui see klient pole kunagi ühtki pilli näinud ega puutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles