Paidelane püüdis koerasuuruse karpkala

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees Rene Martin jätab hiiglasliku kala püügikoha saladuseks, sest muidu hakkaks seal nii palju rahvast käima, et omaette õngitsemise mõnu kaoks.
Kalamees Rene Martin jätab hiiglasliku kala püügikoha saladuseks, sest muidu hakkaks seal nii palju rahvast käima, et omaette õngitsemise mõnu kaoks. Foto: Erakogu

Paides päästja ja kinomehaanikuna töötav Rene Martin tõmbas esmaspäeval veest välja 14 kilo kaaluva karpkala, mis jääb Eesti rekordile alla vaid mõne kiloga.

Kuigi kalamehed räägivad, et võrguga on Eesti vetest välja tõmmatud ka kuni paarikümnekiloseid karpkalu, siis Eesti ametlik rekord on Vaste-Kuuste järvest püütud 18,5kilone elukas.


Millisest veekogust ta hiiglasliku kala sai, Martin ei avalikusta, sest muidu oleks seal paari päeva pärast nii palju rahvast, et endal poleks enam tore õngitsemas käia. «Ütlen vaid, et see kala pole püütud Järvamaalt,» sõnas ta.

Kala veest välja sikutada võttis Martinil seekord aega kümmekond minutit. 14kilose kala vanuseks hindas ta 25 aastat.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles