Poola maasikad teevad turul ruumi Eesti marjadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina (pildil vasakul) on tulnud Paidesse maasikaid müüma Viljandist, kus konkurents müüjate vahel on suur.
Liina (pildil vasakul) on tulnud Paidesse maasikaid müüma Viljandist, kus konkurents müüjate vahel on suur. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eestimaised maasikad jõudsid tänavu turuletile kaks nädalat hiljem kui eelmisel aastal. Eesti maasikate kilohind jääb Järvamaal kolme ja viie euro vahele.

Paide Selveri juures müüsid eile maasikaid Urmas ja Kelly ning Liina ja Siim Viljandist.
Põhjuseks, miks nad Paides kauplevad, ütlesid nad Viljandi suure konkurentsi, aga Paides ostavad inimesed heameelega nendelt marju.
Siimu ütlust mööda jõudsid maasikad tänavu müüki kaks nädalat hiljem kui eelmisel aastal ning  saagiaeg on lühem ka, sest ilmad pole head olnud. «Eelmine aasta oli suurem saak ja inimesed ostsid ka rohkem,» lisas ta.
Viljandlased kauplesid Eesti maasikatega, mis on pärit Põlvamaalt. Enne seda müüsid nad Poola maasikaid, aga et nende kokkuostuhind on üpris kõrge, ei tasuvat äri end ära.  «Eesti maasikad on hoopis magusamad ja punasemad ka,» kiitis Siim.
Siimu ja Liina letis maksab maasikakilo 4,8 ning Urmase ja Kelly letis väiksemad marjad  4,5 ja suuremad 5 eurot.  
Paide vallas Sõrandus maasikaid kasvatava Marju Koitla meelest on ikka olnud nii, et müüjale on hind odav ja ostjale kallis.
Koitla kasvatab marju juba tuntud ostjaskonnale ja tellijad on tal ammu ette teada. Oma kodukandist kaugemal ta kaupa ei turusta.

MAASIKATE KILOHINNAD:

• Paide Selveri juures Eesti maasikas 4,5–5 eurot
• Tallina keskturul Eesti maasikad 3,1–4,5 eurot
• Tartu turul Eesti maasikad 2–5 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles