Ühe ööga keerati kaks autot üle katuse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Kükita Grilli lähistel 10.06.2012
Liiklusõnnetus Kükita Grilli lähistel 10.06.2012 Foto: Kaspar Pokk

Ööl vastu tänast juhtus kolmetunnise vahega Mäo lähistel kaks liiklusõnnetust, neist ühe tagajärjel sai viis inimest vigastada. 

Raskemate tagajärgedega õnnetus juhtus öösel kella 1.50 ajal, kui Volkswagen Golfi juht kaotas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Kükita Grilli lähistel masina üle kontrolli. Teelt välja paiskunud auto rullus mitu korda üle katuse, langetas ühe puu ning paiskus siis katusega vastu järgmist puud, maandudes jäi vastu maad auto juhipoolne külg.

Volkswagenis olnud viiest reisijast sai vaid üks ise autost välja, teiste kätte saamiseks tuli päästjatel juhi kõrvalistujapoolne uks eest lõigata. Autos olnud viiest inimesest üks oli 17-aastane neiu, ülejäänud 20. eluaastates noored mehed. Kõik said vigastada ja nad toimetati Järvamaa haiglasse, neiu viidi hiljem edasi Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpusesse.

Kas Volkswagen Golfi juhtinud mees oli alkoholi tarvitanud või mitte, selgub ekspertiisi käigus. 

Teine liiklusõnnetus juhtus hommikul kella 4.45 ajal, kui Mäo-Tarbja tee 4. kilomeetril rullus üle katuse sõiduauto Audi A4. Auto üle kontrolli kaotanud 25-aastane Margo oli purjus ning tema väljahingatavas õhus oli piisavas koguses alkoholi kriminaalmenetluse algatamiseks. Margo peeti kuni 48. tunniks kahtlustatavana kinni.

Enne liiklusõnnetuse juhtumist said politseinikud teate Mäos liikuvast hõbedasest Audist, mille juht võib olla purjus. Vihjet kontrollima minnes nähti Tarbjal tee ääres jooksvat meest. Kui politseinikud temaga rääkima hakkasid, selgus, et tegemist oligi sama inimesega, kelle kohta vihje laekus. Mees tunnistas, et põhjustas liiklusõnnetuse. Koos politseinikutega mindi avariilise auto juurde.

Audit juhtinud Margo tähistas mõned päevad tagasi oma sünnipäeva. Auto oli ta ostnud aga päev enne selle puruks sõitmist.

Politsei paneb kõikidele inimestele südamele, et kui jood, siis kindlasti ära sõida. Kui keegi seltskonnast tahab purjus peaga sõitma minna, tuleks teda võimalusel takistada. Politsei soovitab ka roolijoodiku juhitavasse autosse mitte istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles