Ahula poiss pani mängud seinale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birgit Itse

Haridus- ja teadusministeeriumi konkursil «Tootsi maakera» võitis noorimas vanuserühmas esikoha Ahula algkooli esimese klassi õpilane Erko Särg.

Erko mõtte järgi võiksid koolimaja seinu kaunistada mängud, olgu see siis trips-traps-trull või midagi muud.
Erko ütles, et kooli kunstiõpetajast Eveli Leegost oli talle suur abi. «Tema aitas valmis teha, aga eriti kaua meil ei läinudki, ühe päevaga tegime valmis,» lausus ta.
Erko teada mängivad tema kooli lapsed vahetundides päris palju lauamänge, eriti talvisel ajal, kui õue ei saa. «Mõned koolikaaslased on juba öelnud, et sellised seinamängud meeldiksid neile samuti,» lisas ta.
Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Age Rosenberg sõnas, et konkurents oli kõige tihedam just noorimas vanuserühmas. «Kokku tuli 55 tööd, millest 27 läks žüriile hindamiseks,» lisas ta.
Rosenbergi ütlust mööda kiitis žürii Erko töö puhul mõtte uudsust tuua õppimine klassiruumist välja. «Erko idee on tegelikult ka teostatav, kuigi kulukas, sest osa mängudest on mõeldud puutetundlikele ekraanidele,» selgitas ta.
Sellegipoolest antakse Erko Särje seinamängude kavand koos teiste auhinnatud töödega Tiigrihüppe sihtasutusele edasi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles