Sääsed teevad meele mõruks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arabella Johanna vanemad kaitsevad last võrguga, sellegipoolest on üks putukas leidnud võimaluse last silmanurka pista.
Arabella Johanna vanemad kaitsevad last võrguga, sellegipoolest on üks putukas leidnud võimaluse last silmanurka pista. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Mais tundub sääski olevat eriti palju ning nad on kuidagi õelad ja näljased. Selle kohta, kas sääski on rohkem kui eelmistel aastatel või mitte, ühtset arvamust leida on keeruline.

Ennelõuna lasteaias. Lapsed sätivad õue minema. Enne tuleb õpetajatel läbida igapäevane protseduur – end sääsetõrjevahendiga kokku teha.
Peetri lasteaia õpetaja Ene Pappel tunnistab, et ega muidu kannata õues olla. Sääsetõrjevahendit pannakse ainult neile lastele, kelle vanemad on selle lasteaeda toonud. «See ei ole ju odav lõbu ja eks neist, kel vahendit kaasas pole, püüame lihtsalt sääski eemale ajada,» lausub ta.


Poes ja apteegis on kõikvõimalikke putukatõrjevahendeid. Need, keda häirib nende kasutamisega kaasnev «keemia lõhn», võivad soetada lastele mõeldud tooteid, mis lõhnavad meeldivamalt.


Paide Vee tänava apteegi proviisor Rita Rikka rõhutab, et kõik tooted otse nahale kandmiseks ei sobi, mistõttu tuleb kindlasti kasutusjuhendit hoolikalt lugeda.
Vanarahvatarkus soovitab sääsetõrjeks tasku pista nelki ja seda aeg-ajalt mudida, aitab ka äädika piserdamine rõivastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles