Töötuid jäi alla tuhande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa üllitatud publikatsioon.
Töötukassa üllitatud publikatsioon. Foto: Peeter Langovits

Selleni, et kirjutada töötuna arvel olevate järvalaste hulka kolmekohalise arvuga, kulus kolm aastat ja kolm kuud. Tippajaga võrreldes on töötus vähenenud 2,3 korda.

3. mai oli see päev, kui Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang sai pärast 39 kuud kirjutada arvel olevate töötute hulga kolmekohalise arvuga: 997.
Enne seda oli see võimalus tal viimati 31. jaanuaril 2009. aastal, kui töötuna oli arvel 999 inimest.
Kuigi viimasel nädalal on registreeritud töötuid jäänud üha vähemaks, ulatub nende keskmine hulk mais siiski üle tuhande.
Nädala keskel, kui arvel oli 972 töötut, oli kuu keskmine 1090, maakonna tööealisest elanikkonnast on töötuna kirjas vaid 5,8 protsenti. «Liikumine on tihe, ühed teatavad töölesaamisest, samas tuleb uusi juurde, näiteks Terest tuli koondamise kolmas laine, maksu- ja tolliamet kaotab kuus ametikohta,» selgitas Tasang.
Kõige suuremat rõõmu teeb Tasangule see, et enamik neist, kes arvelt maha lähevad, on saanud tööle, ning töövõimetus- või vanaduspensionile jäänuid on tunduvalt vähem.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles