Talupere täidab perenaise ammust unistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebase talus käib kibekiire kartulipanek, viimase varase kartuli said Meelis ja Piia Tiigemäe maha eelmisel neljapäeval.
Rebase talus käib kibekiire kartulipanek, viimase varase kartuli said Meelis ja Piia Tiigemäe maha eelmisel neljapäeval. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Rebase talus on varane kartul maas. Üha rohkem on kartulikasvatajate mõtted aga hoopis õunaaias, sest ammu reisil nähtud pilt laiuvatest õitsvatest õunaaedadest ei lähe meelest.

Ambla valla Rebase talu peremees Meelis ja perenaine Piia Tiigemäe said eelmisel neljapäeval nelja hektari suurusel kartulimaal mulda viimase varase kartuli mugula. Suurem osa seemnekartulit ootab veel oma järge.


Paarkümmend aastat tagasi oli talu põhitegevus seakasvatus, kartulit sai maha panna natuke rohkem, kui oma pere tarbeks vaja oli. Nüüd on seakasvatus minevik ja sügiseti koristavad Tiigemäed põllult mitukümmend tonni kartulit.
Nüüd on Rebase talu perel jälle plaan suunda muuta. 17 aastat tagasi nägi Piia Prantsusmaa-reisil sealseid õitsvaid õunaaedu ja teatas koju tagasi jõudes, et see on see, mida tema tahab.


Soov ajaga ei vähenenud ning kaheksa aastat hiljem hakkasid Meelis ja Piia rajama oma talu õunaaeda. Praegu kasvab seal üle 500 õunapuu, sorte on 73.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles