Tulevased ehitajad õpivad ametit uues majas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem huvitas külalisi simulaator, kus Retla kooli direktor Jaanus Roosileht proovib õpetaja Andres Zäurami juhendusel, kuidas on töötada kopajuhina.
Kõige rohkem huvitas külalisi simulaator, kus Retla kooli direktor Jaanus Roosileht proovib õpetaja Andres Zäurami juhendusel, kuidas on töötada kopajuhina. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eile avas Järvamaa kutsehariduskeskus Säreveres 2,4 miljonit eurot maksnud ehitusmaja, kus hakkavad õppima ehitajad, teede-ehitajad, restauraatorid ja liikurmasinate juhid.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin tunnistas, et otsus kolida ehituseriala Paidest Säreverre ei tulnud kergelt, kuid ta on kindel, et see oli õige samm.
Ehitusmajas ei hakka kutseoskusi omandama mitte üksnes koolinoored, vaid ka täiskasvanud, kes soovivad õppida selgeks uue ameti.


Kuigi eile peeti Säreveres avapidu, näeb suur osa sealse õppekoha maa-alast välja nagu ehitusplats: uuenduskuuri läbivad ühiselamud, peagi hakatakse soojustama sööklamaja ja seejärel saab uue väljanägemise tehnikakeskus. «Ehitustöid on meil praegu käsil nii palju, et lähema kahe aasta jooksul peaks tulema veel kaheksa avamist,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles