Turvavööta sõit tõi tutipeolistele karmi trahvi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide ühisgümnaasiumi abituuriumi neljapäevast tutipidu varjutas vahejuhtum kolme noormehega, kes jäid politseile vahele turvavööta sõiduga. Karistuseks tuli kõigile 160eurone trahv.

Paide politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Üllar Kütt kinnitas, et mõistab abiturientide  tutipidudega seonduvaid tavasid. «Noortel on tinglikult veel viimane võimalus minna tagasi lapsepõlve ja käituda nagu alles kooliteed alustav laps – muu hulgas sõita autoga linna peal ringi, turvavööta, ülakeha autoaknast väljas,» ütles ta.
Kuid Küti meelest on sel moel enda ja teiste elusid niisugusel päeval ohtu seada vastutustundetu.
Ühtlasi tuletas Kütt meelde, et kõike ette näha pole alati võimalik. «Näiteks sõidab autojuht kogemata läbi tees oleva augu ja kaotab juhitavuse, või sõidab vastassuunas auto, mida roolib inimene, kellel terviserike,» selgitas ta. «Esialgu lõbusana alanud tutipäev oleks võinud lõppeda leinapäevana!»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles