Söevabriku puidukuivati läks põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Ööl vastu tänast kell 00.45 teatati häirekeskusele tulekahjust Koeru vallas Vao külas, kus lahtise leegiga põles söevabriku puidukuivati.

Väljakutsele reageerisid Paide, Aravete, Koeru, Türi ja Väike-Maarja päästekomando päästjad, lisaks veel Järva-Jaani vabatahtlikud ja kaks kiirabibrigaadi.

Päästjate saabudes põles Vao söevabriku hoones (üldmõõtmed 100 x 400 meetrit) küttepuudega osaliselt täidetud ruum ning leegid olid katusest väljas. Põlenguala oli 400 ruutmeetrit, katust hävis 700 ruutmeetri ulatuses.

Kuigi algul oli kahtlus, et põlevas hoones võib inimene sees olla, selgus hiljem, et vabrikus tööl olnud kaks meest said omal jõul hoonest välja ning kumbki neist vigastada ei saanud.

Päästjad alustasid kustutustöödega, hoones olnud traktoril abil aeti põlengukollet laiali ning masin vedas välja hõõguvaid puid, mille päästjad kustutasid.

Hoonest leiti üks propaani- ja üks hapnikuballoon, mille päästjad tervetena välja tõid.

Põleng saadi kontrolli alla kella kahe paiku, kustutustööd lõppesid kell kuus hommikul.

Vao söevabrik toodab küttepuid, mida kuivatati sooja õhuga. Esialgsel hinnangul sai põleng alguse puude kuivatamisest, mille tagajärjel halud süttisid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles