Muuseum võib turistidele lähemale kolida

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa näitab Tallinna tänava maja, kuhu võib kolida Järvamaa muuseum.
Sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa näitab Tallinna tänava maja, kuhu võib kolida Järvamaa muuseum. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paides Lembitu pargis asuv Järvamaa muuseum võib kolida Tallinna tänavale, kuhu ajakeskus Wittenstein kavatseb oma tegevust laiendada.

Juba mõnda aega arutavad Paide linna juhid ja kultuuriministeeriumi ametnikud, kas riigile kuuluvat Järvamaa muuseumi võiks edaspidi majandada linn või mitte.
Sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liige ja linnavolinik Ants Hiiemaa tunnistas, et kui muuseum sihtasutusega ühineb, võiks ühe kava järgi see kolida Lembitu pargist Tallinna tänavale ühte ajakeskusele kuuluvasse majja.
 

AJALUGU

Järvamaa muuseum peab oma sünnipäevaks 1905. aasta 31. juulit, kui muuseum avati külastajatele.
1950ndatel aastatel ehitati Lembitu pargi serval varemetes seisnud endine veterinaarravila maja ümber muuseumihooneks. Püsinäitus avati seal 1956. aastal. Majas tegutseb muuseum siiani.

Allikas: Järvamaa muuseumi koduleht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles