Näitleja ei peaks olema maski all peidus

Marika Rajamäe
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumisõhtul «Paidest pärit» meenutas Andres Noormets tänutundega kooliaegu, mil ta sai vabadust teha tubateatrit ja Eesti teatrite repertuaari algusest lõpuni ära näha.
Kohtumisõhtul «Paidest pärit» meenutas Andres Noormets tänutundega kooliaegu, mil ta sai vabadust teha tubateatrit ja Eesti teatrite repertuaari algusest lõpuni ära näha. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Teatrikuu kohtumisõhtu «Paidest pärit» tõi kodulinna käima näitleja, lavastaja ja kirjaniku Andres Noormetsa, kelle meelest oli Paide lapsepõlveks ja kooliskäimiseks parim paik.

Kuigi juba üle 20 aasta elanud perega Viljandis ja töökoha poolest seitsmes aasta Pärnu Endlas lavastaja, ütles Andres Noormets end hästi teadvat ka Järvamaa-asju. «Mul käib Järva Teataja, olen kursis, mis toimub Koerus ja Türil, mis seisus Paides finantsid on, kes müüb puid, kes kogub vanapaberit,» lausus ta sissejuhatuseks.

Paide on kõige parem linn lapsepõlveks ja kooliskäimiseks, on Noormetsa veendumus nüüdki, seda ta kultuurikeskuse väikesse saali kujundatud kohviku külalistele enda najal ka sisendas.


Noormetsa vanematekodu on Põllu tänavas kohe koolimaja aia taga. «Ühelt poolt tore, ei pidanud kehalises kasvatuses talvevarustust kaasas kandma. Teisalt halb asi, et nii lähedal, õpetajad käisid mööda, olin nagu peo peal,» tunnistas ta. «Esimesest kolmanda klassini oli kindel tunne, aga pärast hakkas ahistama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles