Kodus tagasi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paidest pärit Eesti ühe tuntuima maalikunstniku Ants Viidalepa maal «Paide laat» jõudis koju tagasi ja leidis endale uue koha raekojas linnavolikogu esimehe kabineti seinal.

Nädalapäevad kaunistab Paide linnavolikogu esimehe Kersti Sarapuu kabinetti vaieldamatult kuulsaim Paide eluolust kujutav maal.
Sarapuu selgitas, et niisugust maali osta linnal raha pole. Ta tõi näite, et ajakeskusse ostetud tunduvalt väiksemate Viidalepa maalide eest maksti vanas rahas pool miljonit krooni ja see sai võimalikus üksnes euroraha toel.
Paide linn maksab Tallinna kunstihoone fondile deposiiditasu sada eurot aastas. «Tavaliselt küsitakse deposiiditasu kümme protsenti töö hinnast, kuid ka see summa oleks meile üle jõu käinud,» tunnistas Sarapuu.
Sarapuule valmistab rõõmu, et aastaid tagasi Paide postimaja kaunistanud maal on tagasi, seekord raekojas, mille ääres maalil kujutatud kuulsad laadad aset leidsidki.
Ants Viidalepp on rääkinud Tiiu Saaristile Kuma raadio saates «Kas tunned Järvamaad?», et tema üheks elutööks peetaval maalil on ta kujutanud küll Paide elanikke, kuid nende ametid ja tegevused ei lähe konkreetsete inimestega kokku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles