Haruldane klaver leidis kodu Koigi mõisas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul seadsid klaverimeister Andres Leesik (paremal) ja pilli omanik helilooja Matis Metsala vana Blüthneri kabinetklaveri mängukorda ja kiitsid, kui hästi see Koigi mõisa interjööri sobib.
Eile õhtul seadsid klaverimeister Andres Leesik (paremal) ja pilli omanik helilooja Matis Metsala vana Blüthneri kabinetklaveri mängukorda ja kiitsid, kui hästi see Koigi mõisa interjööri sobib. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koigi mõisas kontserte andvatel muusikutel on nüüdsest kasutada ka erakordselt pehme ja sulni kõlaga kabinetklaver, mis jääb sinna hoiule vähemalt kolmeks aastaks.

Koigi mõisast on valla kultuuri­spetsialist Elle Laig kujundanud populaarse kontserdikoha, aga muusikutel on alati olnud ka üks mure – saalis polnud klaverit.
Nädal tagasi sai Laig üllatava telefonikõne Pille Lillelt, omanimelise muusikute toetusfondi loominguliselt juhilt. «Pille Lill rääkis kabinetklaverist, millele oleks kolmeks kuni viieks aastaks hoiukohta vaja ja et omanik oleks õnnelik, kui oleksime nõus selle vastu võtma,» selgitas ta.
Sama päeva õhtul oli klaver Koigi mõisa saalis.

Eile õhtul seadsid klaverimeister Andres Leesik ja pilli omanik helilooja Matis Metsala vana Blüthneri kabinetklaveri mängukorda ja kiitsid, kui hästi see Koigi mõisa interjööri sobib.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles