Laadataimed tärkasid enne kevade tulekut

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30 aastat Türi lillelaadal kaubelnud Jaan Nuut pani esimesed lilleseemned mulda kuu aega tagasi, et taimed mai lõpuks õide puhkeksid.
30 aastat Türi lillelaadal kaubelnud Jaan Nuut pani esimesed lilleseemned mulda kuu aega tagasi, et taimed mai lõpuks õide puhkeksid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi kalendrikevad on käes, lumehanged alles sulavad. Türilase Jaan Nuudi kasvuhoone on aga taimedest juba roheline ja seal valitseb suvemeeleolu.

Õues kõigub termomeetrinäit null kraadi ümber, kuid kasvuhoones on üle 20 kraadi sooja ja suure niiskuse tõttu võtab seal higistama nagu troopilises kliimas.


Selleks et kahe kuu pärast Kevadpealinna tippsündmusel, Türi lillelaadal müüki minevad taimed kunstlikus suves kasvada saaksid, on Nuut juba üle nädala iga nelja tunni tagant kasvuhoones ahju puid alla visanud. «Olen sellega harjunud, et kevadel tuleb öösel iga nelja tunni tagant üles tõusta,» ütles ta.


Esimesed peiulille, päevakübara ja lobeelia seemned pistis Nuut mulda veebruari lõpus, nii jõuavad  lilled laadapäevadeks õide puhkeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles