Spordipiiga kiikab Rootsi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko
Grete Šadeiko Foto: Erakogu

Lõppeva nädala esimeses pooles külastas mitmevõistleja ja tänavu Türi ühisgümnaasiumi lõpetav Grete Šadeiko koos treener Leonhard Soomiga Rootsi linna Växjöt, et tutvuda olümpiavõitja Carolina Klüfti treeneri Agne Bergvalli ja kohapealsete treeningutingimustega.

Leonhard Soom ütles, et Växjö on 80 000 elanikuga Rootsi mõistes väikelinn, kuid koha eelis on lähedal asuv ülikool, juba praegu heade võimalustega, kuid sügiseks valmiva kergejõustikuhalli ja jalgpallistaadioniga Põhjamaade parimaks kujuneda võiv spordibaas. «Meeldis, et kohapealsed treenerid sekkuvad sportlase juhendamisse aktiivselt ja on üldse asjas nii-öelda ninapidi juures,» selgitas ta. «Klüfti treenerist rääkides võib öelda, et ta tunneb mitmevõistluse alasid hästi, kuid tal on ka abitreenereid, ta ei karda teiste juhendajate nõu kuulda võtta.»

Rootsis ülikooli astumiseks tuleks Šadeikol esimesed sammud teha juba aprilli keskpaigas, kuid teiste valikutega on aega suveni. Šadeiko on saanud kutseid ka Ameerika Ühendriikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles