Avoterm: soojatootmist ei ole kavas peatada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lugeja foto

Soojatootjaid, OÜ Avoterm kinnitab, et jätkab soojusenergia tootmist ja ei plaani tegevust peatada, kuid soovib juhtida tähelepanu puudustele konkurentsiameti poolt kasutatavas soojahindade määramise metoodikas.

Avortermi juhataja Mati Sarap lükkas ümber Konkurentsiameti poolt omavalitsustele edastatud info, nagu kavatseks Avoterm soojatootmise lõpetada. «Oleme tõepoolest juhtinud konkurentsiameti tähelepanu, et nende kasutatav metoodika soojahindade kehtestamiseks ja tegelik elu ei lähe kokku ning see seab Eesti soojatootjad raskesse seisu, kui konstruktiivsete läbirääkimiste asemel asus konkurentsiamet meid kahjuks avalikkuse ja meedia vahendusel ründama,» lausus Sarap.


Avoterm toodab sooja peamiselt maapiirkondade asulates, kus küttesüsteemid ja trassid pärinevad aastate tagant ja vajavad valdavalt olulist renoveerimist. «On üsna tavapärane, et mõne trassi soojakadu on näiteks 30 protsenti, kuigi Konkurentsiameti tänane metoodika ei luba soojakadusid rohkem kui 20%. Energiahindade pideva tõusu olukorras on nii Avoterm kui mitmed teised soojatootjad sattunud jooksvasse kahjumisse ja selline olukord vajab lahendust,» märkis Sarap.


Tema sõnul soovis Avoterm avada Konkurentsiametiga diskussiooni tekkinud olukorrale lahenduse leidmiseks. «Mõistame, et kütte 10-protsendiline hinnatõus seaks täna tarbijad raskesse seisu ja seetõttu näeksime lahendusena näiteks riiklikku toetust maapiirkondade küttetrasside renoveerimiseks, riikliku toetust soojusenergia tootmisel vms. Keegi peab ju soojuse tootmisel tekkinud kahjumi katma, soojatootja seda lõputult teha ei saa,» lausus Sarap.


1997 aastal asutatud OÜ Avoterm on peamiseks tegevusvaldkonnaks on soojusenergia tootmine, jaotamine ja müük. OÜ Avoterm koos tütarettevõtetega haldab käesoleval hetkel Eestis ca 40 katlamaja, ettevõte annab tööd ligi 30 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles