Makseraskustes Järvamaa soojatootjal jätkub kütust mõneks päevaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbja elanik Aare Kasemaa näitab, et jaanuaris oli tema kahetoalise korteri kommunaalkulud 266 eurot, mistõttu otsib ta uut elamispinda, sest nii kallis toasoe käib talle üle jõu.
Tarbja elanik Aare Kasemaa näitab, et jaanuaris oli tema kahetoalise korteri kommunaalkulud 266 eurot, mistõttu otsib ta uut elamispinda, sest nii kallis toasoe käib talle üle jõu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuues Järvamaa vallas toasooja tootev Avoterm teavitas konkurentsiametit oma suurest võlakoormast ja tunnistas, et suudab sooja anda veel kuni kaks nädalat.

OÜ Avoterm juhatuse liige Mati Sarap kirjutas konkurentsiametile, et OÜ Select Service on Avotermile teatanud põlevkiviõliga varustamise lõpetamisest, sest nad on võlgu ligi 1,3 miljonit eurot. «Tõenäoliselt on võimalik kütusekoguseid katlamajade vahel jaotades hoida katlamaju veel üks-kaks nädalat töös, kuid OÜ Avoterm ei suuda garanteerida edasist soojatootmist,» teatas ta.


Konkurentsiamet teavitas eile probleemi tõsidusest 19 omavalitsust, kus Avoterm toasooja toodab. «Seega, kui tekib reaalne oht, et Avoterm ei ole võimeline tagama vajalikku soojusvarustust, siis on kohalike omavalitsuste õigus taotleda eriolukorra väljakuulutamist oma haldusterritooriumil ning viia läbi Avotermi soojuse tootmisseadmete (katlamajade) ning kaugküttevõrkude sundkasutusse võtmine ning tagada ise tarbijate soojusvarustus,» teatas konkurentsiamet.


Mati Sarap oli eile üllatunud, et kõnealune kiri on tulnud avalikuks. Kuigi eelmisel reedel tunnistas ta konkurentsiameti peadirektorile Märt Otsale, et ei saa tagada enam edasist tootmist, ütles ta eile Järva Teatajale, et hoolimata võlgadest ja kasvavast kahjumist, nad jätkavad tegutsemist.

TEAVE

Järvamaal toodab Avoterm toasooja Oisus, Türi-Allikul, Aravetel, Päinurmes, Järva-Jaanis, Tarbjal, Koigis ja Roosna-Allikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles