Kutsekool tahab kaunistada Paidet ja Säreveret kunstiga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin loodab taiese ostuga pakkuda praegusele Paide tuntuimale skulptuurile, paepäevade ajal valminud «Hääletajale» lisa.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin loodab taiese ostuga pakkuda praegusele Paide tuntuimale skulptuurile, paepäevade ajal valminud «Hääletajale» lisa. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskus kavatseb kümnete tuhandete eurode eest soetada kunstiteoseid ja küsib nüüd kohalikelt elanikelt, mis võiks Paide ja Särevere avalikku ruumi kaunistada.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin avalikustas, et peale hoonete ehitamise on koolil mõte teha midagi selleks, et ka nende ümbrus oleks ilusam. «Ostame oma investeeringute käigus kunsti, nagu skulptuure, installatsioone ja muud sellist,» täpsustas ta. «Üks asi tuleb Paidesse uue koolihoone juurde ja teine Säreverre renoveeritava õpilaskodu ligidale.»


 «Praegu otsime ideid, mis see võiks olla. Oleme arutanud, et tavalisi maale me hoonetesse ei osta, sest siis saavad sellest kasu vähesed,» lausus ta. «Tahame, et kuidagimoodi vōiks see ôpilastele kasutatav olla, teisalt võiksid taiesed kogukonnale kasulikud olla kas vōi sellega, et neid on ilusad vaadata.»


Oselin kutsus lehelugejaid üles oma mõtetest teada andma või kirjutama, mida nad näiteks reisidel on huvitavat näinud ja mis nende meelest sobiks ka siinsesse avalikku ruumi paigutada.
Oselin ootab ideid telefonil 515 9495 või e-kirjatsi: rein.oselin@jkhk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles