Lasteaia juhataja lahkub väikese palga tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAIde lasteaia juhataja Uuve Jakimainen (vasakul) tänavu kevadel enam lasteaeda ei juhata.
PAIde lasteaia juhataja Uuve Jakimainen (vasakul) tänavu kevadel enam lasteaeda ei juhata. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavalitsus kuulutas sel nädalal välja konkursi PAIde lasteaia direktori leidmiseks. Seni lasteaeda juhtinud Uuve Jakimainen lahkub ametist omal soovil.


Paide linnavalitsuse avalike suhete spetsialistil Lauri Talumäe on seda meelt, et konkursiga leitakse lasteaiale sama võimekas juhataja, kui oli eelmine.
Uuve Jakimainen kinnitas Järva Teatajale, et lahkub juhataja kohalt tõepoolest omal soovil. «Kuid ma pean siiski ütlema, et loodetavasti hindab omavalitsus inimesi edaspidi kõrgemalt ja märkab neid varem,» lausus ta.
Uuve Jakimaineni viimane tööpäev PAIde lasteaia direktorina on 29. veebruar.
Jakimainen tunnistas, et üks lahkumise põhjus on ka raha. «Minu palk oli siiani väiksem, kui see on algklassiõpetajal,» selgitas ta. «Vähemalt minu tutvusringkonnas pole ühtegi õpetajat, kes saab vähem palka kui mina siiani.»
Märtsi alguses oleks Jakimainenil täitunud neljas tööaasta lasteaia juhina. «Mulle tõepooles meeldis mu töö, kolleegid olid toredad, seetõttu ei sündinud ka lahkumisotsus üleöö. Väga kahju on minna,» kinnitas ta.
Jakimainen lootis, et uus juht leitakse lasteaiale peagi. «Töö peab ju edasi minema ja inimesed juba muretsevad, mis edasi saab,» sõnas ta.
Et Jakimaineni uus töökoht on Tartumaal asuv lasteaed, ei välista ta võimalust, et kolib lähiajal Järvamaalt üldse ära, töökohale lähemale.
PAIde lasteaia direktoriks kandideerijatelt nõuab Paide linnavalitsus vastavat kvalifikatsiooni, loomingulist mõtteviisi, väga head koostöö- ja suhtlusoskust ning analüüsi- ja planeerimisvõimet.
Ametikohale kandideerijal tuleb esitada Paide linnavalitsusele avaldus, CV, kvalifikatsiooninõuetele vastavust tõendavate dokumentide koopiad ja motivatsioonikiri hiljemalt 9. märtsiks. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles