IRL riisus Türil koore

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavolikogu pingelisse istungisse tõi eile elevust hõbepaberist mütsi kandev vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Peeter Kruusement, kes ajas naerma nii uue vallavanema Pipi-Liis Siemmanni kui ka istungit jälginud eakad.
Türi vallavolikogu pingelisse istungisse tõi eile elevust hõbepaberist mütsi kandev vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Peeter Kruusement, kes ajas naerma nii uue vallavanema Pipi-Liis Siemmanni kui ka istungit jälginud eakad. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi uues koalitsioonis haarasid kaks võtmekohta Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmed.

Vastavalt IRLi ja Reformierakonna võimuleppele sai esimese valiku teha IRL, kes avalikustas kuu aega tagasi ettepaneku valida vallavanemaks Pipi-Liis Siemann.

Volikogu esimehe kandidaadi esitamise õigus jäi Reformierakonnale ja kuigi opositsioon on süüdistanud, et Türi võimupööre on tingitud Reformierakonna kohaliku juhi Jaan Arvola soovist tõusta volikogu esimeheks, esitas Arvola esimehekandidaadiks hoopis Raivo Pingi.

Opositsiooni kuuluva valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik esindajad seadsid volikogu esimehe kandidaadiks üles Toomas Šadeiko, kuid tema vajalikku toetust ei kogunud.

Enne uute juhtide valimist umbusaldas vallavolikogu oma endist esimeest Toomas Marrandit, vallavanem Aivo Prüsselit ja Türi vallavalitsust.

Volikogu aseesimehe Jaan Arvola umbusaldamine küllaldast toetust ei kogunud ja Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik võttis enne hääletust tagasi abivallavanem Vahur Salomi umbusaldusavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles