Türi võimutüli kogub jälle hoogu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi valla volikogu koalitsiooni moodustamiseks lõid 2009. aastal käed Reformierakonna nimel Aivar Lõhmus (vasakul), valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik nimel Jaanus Marrandi ja Keskerakonna nimel Jaan Arvola.
Türi valla volikogu koalitsiooni moodustamiseks lõid 2009. aastal käed Reformierakonna nimel Aivar Lõhmus (vasakul), valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik nimel Jaanus Marrandi ja Keskerakonna nimel Jaan Arvola. Foto: Erakogu

Valimisliitu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik kuuluvad Türi vallavolikogu liikmed esitasid valla valimiskomisjonile avalduse, milles palusid kontrollida volikogu aseesimehe Jaan Arvola vallavolikogu liikme volituste kehtivust.

Valiimisliit avaldas täna pressiteate, milles kirjutab, et Jaan Arvola muutis oma elukohta Eesti rahvastikuregistris Paide vallast Türi valda viimasel seadusest tuleneval võimalusel selleks, et kandideerida Eesti Keskerakonna nimekirjas Türi vallavolikogusse.


Paraku ei ole Arvola rohkem kui kahe aasta jooksul sellel aadressil tegelikult elanud ja majaomanik algatas oma majast Jaan Arvola väljaregistreerimise.
«Jaan Arvola pole vähemalt viimase rohkem kui kahe aasta jooksul tegelikult omanud Türil püsielukohta, mis muudab küsitavaks tema volikogu liikme volituste kehtivuse. Leiame, et volikogu liikme tegevus ei pea üksnes näima seadustele vastav, vaid peab vastama ka seaduste tegelikule mõttele.
Valimistel osalemise eesmärgil kiirkorras rahvastikuregistri kande muutmist saab lugeda nn elamisloaks, aga seda ei saa kuidagi käsitleda püsielukohana,» kirjutab Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik pressiteates.


Jaan Arvola ütles Järva Teatajale, et erinevalt nõukogude ajast on Eesti Vabariigis inimestel õigus omada rohkem kui üht kinnistut ja samuti seoseid erinevate kinnistutega.
Samuti on igal inimesel õigus vabalt valida, millist neist ta oma elukohana registreerib. «Mina olen elukohaks registreerinud oma isa, meie hulgast juba lahkunud Jaan Arvola kodumaja Säreveres aadressiga Põllu tänav 10,» täpsustas ta.


Arvola ütles, et ilmselt tuleb sotsidelt samasuguseid rünnakuid veel. «Eks arengu eestvedajaid ja eestkõnelejaid ole mahajääjad ikka selja tagant poriga loopinud, Türi sotsid pole siin mingi erand, kahjuks,» lausus ta. «Ma ei lase end sellest häirida, vaid ajan ikka edasi Türi valla asja, sest valijad on mind valinud, erakonna piirkond usaldanud. Alles eelmisel kuul sain valijatega kohtudes kinnitust, et oleme pööranud õigele teele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles