Türil avati säästva renoveerimise teabetuba

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jarva.ee

Türi on Tallinna ja Paide järel nüüd kolmas linn Eestis, kus tegutseb Säästva Renoveerimise Infokeskuse (SRIK) teabetuba ja kus tegeletakse säästva renoveerimise propageerimisega ning jagatakse tasuta nõu väärtuskliku puitarhitektuuri korrastajaile.

Paidelane Rainer Eidemiller vedas kuus aastat tagasi SRIKi teabetoa käima oma kodulinnas, äsja laiendati tegevust Türile, kus vallalt tasuta saadud ruumides korraldatakse koolitusi ja jagatakse nõu neile, kes otsivad alternatiivi silikoonile ja kipsplaadile, vahendasid ERRi teleuudised.


"Nad tahavad neid oskusi omandada ja meie võimaldame neil igasuguseid oskusi siin õppida ja anname kaasa kirjandust," rääkis SRIKi Türi teabetoa teabetöötaja Meelis Suurkaev ning lisas, et läbiviiakse ka praktikatunde.
Türi on üks neid linnu, kus üldplaneeringuga on kehtestatud miljööväärtuslikud ehituspiirkonnad ja seal tuleb järgida säästva renoveerimise põhimõtteid.


Rainer Eidemilleri sõnul on Türil väga palju mida päästa ja arendada. "Siin on tõeliselt väärtuslikke piirkondi."
SRIKi Türi teabetuba on kogu Lõuna-Järvamaa jaoks hea koostööpartner, et vanu ent väärtuslikke hooneid asjatundmatult ümber ei ehitataks või ära ei lammutataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles