Kirikuõpetajast volinik pettis valijaid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallavolikogu istung.
Koeru vallavolikogu istung. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Koeru valla valimiskomisjon peatas endise Koeru kirikuõpetaja Allan Praatsi volitused vallavolikogus, sest ta ei võtnud volikogu tööst osa.

Augusti algul Viljandi Pauluse koguduse vaimuliku ametisse asunud Allan Praats lubas oktoobris Järva Teataja kaudu, et kirjutab lähiajal avalduse ja lõpetab kuuluvuse Koeru vallavolikokku, sest selle töö tarvis pole tal enam aega.
Oma lubadust Praats ei täitnud ega võtnud osa ka volikogu tööst.


Koeru valla valimiskomisjoni esimees Jaanika Aava selgitas, et kui volinik pole kolm kuud võtnud volikogu tööst osa, peab komisjon vastavalt seadusele tema volitused lõpetama.
Aava lisas, et volinikul on seejärel õigus oma volitused taastada, kuid Praats seda ei teinud, mistõttu pääses volikokku asendusliikmena Aldo Tamm.
Aldo Tamm ütles, et tema pole koalitsioonilepingule alla kirjutanud ja hääletab volikogus praegu nii, nagu õigeks peab.


Järva Teatajal ei õnnestunud Allan Praatsilt teada saada, miks ta volikogu tööst osa ei võtnud või siis ennast ei tagandanud, sest ta ei soovinud nendel teemadel vestelda. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles